dokaz vladaivic

Zovem se Vladimir, imam 33 godine i živim u okolini Beograda.

U problemu narkomanije i alkoholizma bio sam nekih 10 godina. Počeo sam sa uzimanjem alkohola, zatim sam nastavio i sa drogom. Uživao sam u opijanju i drogiranju i to je bio moj smisao života. Bežeći od stvarnosti, živeo sam za svaki vid zabave i provoda. Takvim životom povređivao sam svoje najbliže i gazio preko svega da bih dobio ono što želim. U početku mi je sve to odgovaralo, ali kasnije kada sam želeo da izađem iz svega toga nisam mogao. Zarobljen u ropstvu droge počeo sam da pravim dugove, a ljudi su počeli da me odbacuju. Posledice su bile jasno uočljive. Ubrzo mi je sve izgubilo smisao. Postao sam nesposoban za normalan život. Bio sam očajan i počeo sam da razmišljam i o samoubistvu kao o jedinom izlazu.

Pomoć sam potražio u jednom hrišćanskom centru za rehabilitaciju zavisnika. Tamo sam se susreo sa Biblijom i počeo sam da je čitam. Poverovao sam u Isusa Hrista kao Sina Božijega i to je ono što je promenilo moj život i dalo mu novi smisao. Stvari bez kojih pre uopšte nisam moga da funkcionišem, više nisu imale vlast nadamnom.

Ovim putem želim da kažem tebi, koji čitaš ovo, da izlaz postoji i da narkomanija jeste izlečiva bolest. Želim da te ohrabrim, bez obzira na to da li si ti, ili neko tebi blizak u problemu - izlaz postoji!.

Poslednje vesti

Radno vreme tokom praznika

Iza nas se nalazi još jedna uspešna godina. Sada je vreme za zasluženi mali odmor. Organizacija Izlazak neće raditi od 30. decembra 2019. do 8. januara 2020. Od 9. januara nastavljamo sa našim redovnim aktivnostima.

Hvala svima koji su podržali naš rad u 2019. godini. Želimo vam srećne praznike i uspešnu novu 2020. godinu.

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.