Organizacija „Izlazak“ zastupa mišljenje da je narkomanija izlečiva bolest i da svaka osoba treba da dobije šansu za kvalitetno i sveobuhvatno lečenje.
Kako bismo svakom zavisniku koji nam se obrati za pomoć dali potpunu informaciju o mogućnostima lečenja, uspostavili smo saradnju sa određenim terapeutskim zajednicama, komunama, državnom ustanovom za lečenje narkomanije, nekoliko privatnih ordinacija, kao i sa udruženjem„Anonimni Narkomani Srbija“.
Terapeutske komune (rehabilitacioni centri) se nalaze u Srbiji, Crnog Gori, zemljama bivše Jugoslavije, Evropskim zemljama. Lečenje koje oni nude je besplatno.

„Izlazak“ je pobornik vaninstitucionalnog tretmana bolesti zavisnosti u kome su, u procesu rehabilitacije zavisnika, uključene osobe koje su bile u problemu zavisnosti i koje sada pomažu drugima. Oni, kao izlečeni zavisnici, u neposrednom radu i kontaktu prenose svoje iskustvo onima koji svoje lečenje tek započinju. Ovo je metod koji se u svetu koristi skoro 70 godina i koji donosi veoma dobre rezultate.

Za uspešno izlečenje, kako institucionalno tako i vaninstitucionalno, neophodan je dugotrajan stacionirani tretman. Ukoliko zavisnik nije motivisan da istraje u procesu rehabilitacije mala je ili nikakva verovatnoća da će do izlečenja i doći.

Od početka rada, članovi „Izlaska“ su obavili razgovore sa preko 400 zavisnika i članovima njihovih porodica. Praksa je pokazala da zavisnici najviše slušaju reč nekoga ko je i sam prošao kroz isto iskustvo. Upravo bivši zavisnici iz naše organizacije trude se da prijateljskim pristupom i iskrenošću osveste zavisnika da se suoči sa svojim problemom. Zavisniku pružaju alternativu zdravog i smislenog života, u zamenu za ropski i besmisleni svet zavisnosti. Sve ovo činimo sa ciljem da ih motivišemo da izađu iz sveta zavisnosti i učine prvi korak ka menjanju svog života – da započnu svoje lečenje.

Poslednje vesti

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tribina u Press centaru UNS-a

Povodom međunarodnog dana borbe protiv narkomanije, koji se održava 26. juna, organizacija "Izlazak" će održati tribinu pod nazivom "Ja sam dokaz - oporavak je moguć". Tribina će biti održana u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III, u petak 26. juna, u 11.00 sati.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.