novosti 2017 06 26

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Partnerske organizacije "Izlazak" iz Beograda, "Preporod" iz Podgorice i "Proslavi Oporavak" iz Sarajeva odlučile su se na realizaciju ovog projekta jer su uočile nedostatake u sistemima podrške i tretmana ne samo marginalizovanoj grupi zavisnika i oporavljenih zavisnika, nego i deci i svih onih koji su pogođeni zloupotrebom droga u zajednici. Implementaciju je omogućio partner Svetska federacija protiv droga - WFAD (World Federation Against Drugs) uz finansijsku podršku švedskog foruma "Syd".

Kroz projekat su u sve tri države identifikovani svi oni koji rade na području zloupotrebe droga, kako u javnom-vladinom, tako i među organizacijama civilnog društva. Cilj nam je bio prepoznati i proceniti potrebe u radu aktera i podstaknuti na rešavanje istih, štiteći ljudska prava ugroženih, marginalizovanih grupa.

U naredne tri godine želimo da otvorimo vrata svojih organizacija za sve ugrožene kategorije čiji su životi i životi njihovih porodica promenjeni usled korišćenja supstanci. Takođe, želimo da omogućimo besplatnu telefonsku pomoć svima kojima je ona potrebna kako za savete tako i za krizne situacije čiji je uzrok uzimanje opojnih droga.

Jasno nam je da kao društveno odgovorne organizacije civilnog društva imamo zadatak da utičemo na poboljšanje uslova u zajednicama u kojima živimo. Kroz sopstveni dugogodišnji angažman i iskustva u radu na polju štetnosti droga nadamo se da će ovaj projekat biti jedna bitna karika u konačnom cilju koji je pred nama- izgradnja održivog sistema između svih aktera sa ciljem smanjenja problema zloupotrebe droga i što manjim posledicama po pojedinca, društvo i kompletnu zajednicu.

 

Poslednje vesti

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tribina u Press centaru UNS-a

Povodom međunarodnog dana borbe protiv narkomanije, koji se održava 26. juna, organizacija "Izlazak" će održati tribinu pod nazivom "Ja sam dokaz - oporavak je moguć". Tribina će biti održana u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III, u petak 26. juna, u 11.00 sati.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.